Grafkisten

Gizeh 200 opbaarkist

Gizeh 200 opbaarkist

Een opbaarkist bestaat uit een opbaarplank met daarop een hoog deksel. Bij het opbaren ligt de overledene op de lage opbaarplank en is daarmee heel toegankelijk. Vlak voor de crematie of begrafenis wordt het deksel op de plank gezet en ontstaat een dichte kist.
Deze kist hoeft niet dichtgeschroefd te worden, het deksel valt met een lipverbinding in de plank. Het kan echter wel.

Gizeh D200 opbaarplank

Gizeh D200 opbaarplank

Een eenvoudige opbaarplank met een informele uitstraling. Het ongelakte hout voelt warm aan.
Deze opbaarplank is in 1995 ontwikkeld in samenwerking met Uitvaartwinkel De Ode in Amsterdam.

Luxor 200 opbaarkist

Luxor 200 opbaarkist

Deze opbaarkist heeft door zijn doorstekende plint en overstekende bolle kap een klassieke uitstraling. De hoger geplaatste greeprand geeft de kist bovendien een wat vertrouwder uiterlijk.

 

Luxor D200 opbaarplank

Luxor D200 opbaarplank
Een opbaarplank met een klassieke uitstraling. Door het ongelakte multiplex voelt de opbaarplank warm en toegankelijk aan.

Boekenkast-grafkist

Boekenkast-grafkist

De grafkist die je tijdens je leven gebruikt als boekenkast.
De zeven boekenplanken vormen tezamen het deksel van de grafkist. Het deksel kun je elke dag een stukje sluiten door een extra plank neer te leggen. De overledene verdwijnt dan langzaam uit beeld.
Prijs gemonteerd : E 1493,- incl. BTW. Bezorgen in Nederland excl. Waddeneilanden: € 115,--
Bij afhalen in Utrecht 15 % korting.

Boekenkastkist op zijn kop

Boekenkastkist op zijn kop
De boekenkastkist kun je ook heel mooi op zijn kop zetten. Het ziet er zelfs logischer uit. De diepste en hoogste vakken zitten dan onderin en de breedste kant van de grepen zitten beneden.
De kast staat op zijn "oren" en leunt tegen de wand. De achterkant van de zijwanden gaan precies over een plint heen waardoor de gehele achterkant tegen de muur kan staan. Bij het ontwerpen had ik er zo niet naar gekeken maar soms krijg je het cadeau...

boekenkast-grafkist als bouwpakket

boekenkast-grafkist als bouwpakket

De boekenkast-kist zoals de meeste mensen hem kennen is ooit (in 1996) ontstaan als bouwpakket. Hij heeft een tijd in uitvaartwinkel De Ode in Amsterdam gestaan en op diverse exposities. Het idee werd vooral aardig begroet. Niemand die het ook echt deed, je eigen kist in elkaar zetten. Om het eigen werkzaamheid te stimuleren en ook elders in de wereld mensen aan het werk te zetten krijgt u € 135,-- korting als u hem zelf monteert en zij krijgen € 135,-- om iets anders moois te laten ontstaan. Samen zoeken we dan een goed doel.

Sakkara

Sakkara
De boekenkast-doodkist maar dan als kistversie.
De kistbekleding is van ongebleekt katoen en bestaat uit een matras, kussen en wandbekleding.