Boekenkastkisten

Boekenkastkist nr.1

Boekenkastkist nr.1

De allereerste boekenkastkist. Deze kastkist is voor mijzelf en heb ik in 1993 gemaakt als een van mijn eindexamenwerkstukken op de HKU. De zeven boekenplanken vormen tezamen het deksel van de kist. Doordat ze een knik hebben blijven de boeken mooi staan en als deksel ontstaat er dan een soort dakje. De rondgaande greep verbindt de dragers met elkaar. Deze boekenkastkist maak ik op bestelling en kan in iedere (verantwoorde) houtsoort worden gemaakt. Als indicatie: in massief vurenhout en afgewerkt met was kost deze boekenkastkist € 3472,--. Deze kist is ook geschikt voor natuurbegraven.

Boekenkast-grafkist

Boekenkast-grafkist

De grafkist die je tijdens je leven gebruikt als boekenkast. Hij is wat eenvoudiger dan het eerste model maar een aantal belangrijke vormgevingsaspecten van het eerste model zijn behouden; de kenmerkende rondgaande greep die de dragers verbindt en de zeven boekenplanken die tezamen het deksel van de grafkist vormen. De kist kun je elke dag een stukje sluiten door een extra plank neer te leggen. 
Prijs gemonteerd : E 1698,- incl. BTW. Bezorgen in Nederland excl. de waddeneilanden: € 152,--incl. BTW.
Bij afhalen in Utrecht 12 % korting.

Boekenkastkist op zijn kop

Boekenkastkist op zijn kop

De boekenkastkist kun je ook heel mooi op zijn kop zetten. Het ziet er zelfs logischer uit. De diepste en hoogste vakken zitten dan onderin en de breedste kant van de grepen zitten beneden.
De kast staat op zijn "oren" en leunt tegen de wand. De achterkant van de zijwanden gaan precies over een plint heen waardoor de gehele achterkant tegen de muur kan staan. Bij het ontwerpen had ik er zo niet naar gekeken maar soms krijg je het cadeau...

Boekenkast-grafkist als bouwpakket

Boekenkast-grafkist als bouwpakket

Dit model boekenkast-kist is ooit (in 1996) ontstaan als bouwpakket. Hij heeft een tijd in uitvaartwinkel De Ode in Amsterdam gestaan en op diverse exposities. Het idee werd vooral aardig begroet. Niemand die het ook echt deed, zijn eigen kist in elkaar zetten. Om de eigen werkzaamheid te stimuleren en ook elders in de wereld mensen aan het werk te zetten krijgt u € 140,-- korting als u hem zelf monteert en zij krijgen € 140,-- om iets anders moois te laten ontstaan. We zoeken samen een goed doel.

opbaarboekenplank

opbaarboekenplank

De opbaarboekenplank is een natuur-opbaarplank die je tijdens je leven gebruikt als boekenplanken. De plankjes zijn niet zo diep dus alleen geschikt voor kleine boeken. Ook CD's passen er prima in. Leverbaar op bestelling.

Het hout op de foto is populierenhout. Dat heb ik op dit moment niet liggen. Ik kan de opbaarboekenplank maken in massief Douglas hout, dat is wat warmer van kleur en ook wat sterker en zwaarder. De prijs komt dan op € 806,-- excl. 21% BTW en af mijn werkplaats in Utrecht. Leverdatum in overleg.

Als u toch liever een andere houtsoort wenst moet ik eerst even uitzoeken of dat te leveren is en wat het kost. Het zijn rare tijden!